Anneloes Voorberg; nieuwe aanwinst voor Cyber

Sinds juni mag ik het team van Cyber Advies versterken. Daarom vind ik het leuk om mezelf kort te introduceren. Samen met mijn gezin (man en twee kleine kinderen) woon ik in Nieuwegein (voor de kenners: Vreeswijk) en hou ik ervan om in mijn vrije tijd te sporten en tijd te besteden met familie en vrienden. Sinds mijn studie Sociale Geografie en Planologie heeft de relatie tussen de (openbare) ruimte en mensen me geboeid. Welk effect heeft een mooie fysieke leefomgeving op inwoners? Wat doet een slecht onderhouden of onveilige plek met mensen? Hoe kun je door kleine ingrepen verandering op gang brengen? En hoe organiseer en borg je dat?

Praktijkkennis
Na mijn studie heb ik gewerkt voor woningcorporatie Portaal, voor de brancheverenigingen Stadswerk en NVRD en voor de gemeente IJsselstein. Op al die plekken ben ik op een bepaalde manier bezig geweest met deze vragen. Inmiddels heb ik daardoor aardig wat praktijkkennis opgedaan en ben ik met veel verschillende onderwerpen bezig geweest. Zoals bijvoorbeeld groenbeleid en -beheer, circulaire economie, afvalbeleid, beleidsvisies, aansturen verbonden partijen et cetera. Al deze kennis en ervaring mag ik nu inzetten bij (de klanten van) Cyber.

Bredere context
De eerste weken heb ik vooral kennisgemaakt met de organisatie. Onderdeel daarvan is het meedraaien met diverse projecten. Zo heb ik snel de organisatie, het werk en de klanten leren kennen, zodat ik nu na de zomer vol aan de slag kan. Wat ik vooral hoop bij te dragen is om vanuit waarden en maatschappelijke opgaven vorm te geven aan beleid en beheer van de leefomgeving. Mijn achtergrond als sociaal geograaf helpt om zaken altijd in een bredere context te bekijken. Het geeft me energie om samen te werken aan een concreet product waar onze klanten écht wat mee kunnen. Wat ik tot nu toe heb gezien bij Cyber is dat we veel te bieden hebben voor gemeenten maar ook voor corporaties. Daar ga ik graag verder mee aan de slag!