Beeldgericht beheer

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een bekende uitspraak, die zeker ook opgaat voor het beheer van de leefomgeving. Wij zijn er dan ook trots op dat Cyber aan de wieg heeft gestaan van de beeldsystematiek in Nederland.

Cyber heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van beeldkwaliteit in de openbare ruimte. De eerste aanzet daarvoor dateert uit 1987, waarna we deze aanzet tussen 1990 en 2005 verder hebben ontwikkeld.

Dat is ook de CROW niet ontgaan. Vandaar dat zij ons in 2006 hebben gevraagd om een landelijke beeldsystematiek op te stellen. Sindsdien werken we al vele jaren op een prettige manier met elkaar samen.

Onmisbaar
Inmiddels is beeldkwaliteit onmisbaar in het beheer van de openbare ruimte. Het is hét instrument om met allerlei betrokkenen over de buitenruimte te communiceren, van bestuurders en uitvoerders tot burgers.

Cyber gebruikt de systematiek daarbij niet alleen voor monitoring, maar ook om de beleving en maatschappelijke acceptatie te beoordelen. En hierbij zitten we niet stil. Zo zijn we ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van de beeldsystematiek voor het openbaar vervoer en voor woningbouwcomplexen. Bovendien ontwikkelen we beeldmeetlatten die van een subjectieve beleving van de leefomgeving een objectieve beoordeling maken.

Wilt u meer informatie over beeldsystematiek? Neem dan contact met ons op via: info@cyber-adviseurs.nl