Inzicht in ‘verborgen budgetruimte’

Onvoldoende inzicht in de beheerkosten en arbeidsbehoefte van de leefomgeving. Wat nu?

Gemeenten hebben vaak onvoldoende inzicht in de kosten, beschikbare budgetten en benodigde capaciteit. Weet u hoeveel u jaarlijks kwijt bent aan de leefomgeving van uw gemeente? En weet u dan ook hoeveel per beheergroep, zoals groen, verharding en meubilair? Klopt de werkelijkheid (nog) met het beeld dat erover bestaat?

Een goed en helder inzicht zorgt ervoor dat u weet of en welke verborgen budgetruimte aanwezig is. Kosten zijn vaak niet een-op-een terug te herleiden naar productgerelateerde beheergroepen. Bestaande budgetten worden in veel gevallen automatisch doorgezet naar een nieuw begrotingsjaar, maar worden niet geüpdatet. Wijzigingen in areaal, beleid en wetgeving worden hierdoor niet meegenomen. In de loop van de jaren ontstaan er verschillen en daarmee ontstaat ‘ruis’ over wat beschikbaar is.

Maar hoe controleer je of de huidige budgetten nog overeenkomen met de nieuwe situatie en of er budgetruimte aanwezig is?

Wilt u ook weten wat de adviseurs van Cyber voor u kunnen betekenen en berekenen? Neemt u dan contact met ons op via Bart Rutten 06 – 5202 1864.

Op de hoogte blijven van nieuws en projecten? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.