Verantwoord ondernemen2018-08-25T21:08:08+00:00

Verantwoord ondernemen

Onze missie, een bijdrage leveren aan een openbare ruimte waar u en wij gelukkig van worden, kan volgens ons niet zonder verantwoord ondernemen. Dit doen we op verschillende manieren. Op de eerste plaats houden we rekening met het milieu door zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen in plaats van de auto, en indien mogelijk overleg te voeren via telefoon of Skype. Bovendien rijdt een deel van onze auto’s op elektriciteit. Ook gaan we spaarzaam om met print- en elektriciteitsverbruik en kopen we onze materialen duurzaam in.

Daarnaast willen we ook op sociaal vlak verantwoord ondernemen. Vrijwel continu heeft Cyber een medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Waar mogelijk doen we dit ook in projecten, waarbij we de samenwerking zoeken met het lokale UWV-loket of de sociale dienst van de gemeente. Daarnaast sponsort Cyber regelmatig goede doelen, zoals 3FM Serious Request, Oxfam Novib en lokale initiatieven.

Ook in projecten heeft Cyber aandacht voor verantwoord ondernemen. Veel gemeenten begeleiden we bij de integratie van de sociale werkvoorziening met de gemeentelijke buitendienst. De openbare ruimte is volgens ons een leer- en ontwikkelplek bij uitstek.

Duurzaamheid is ook een belangrijk thema in het werkveld van de openbare ruimte. Bij het maken en realiseren van plannen ligt onze focus dan ook sterk op het gebruik van duurzame materialen en de toepassing van milieubewuste beheermethoden.

Voorbeelden van onze sponsoring

Cyber is vaste donateur van Oxfam Novib.

Met de kerstwijn van 2015 voor onze relaties sponsoren we het Willem Alexander Kinderfonds.

De chocolade voor onze relaties of voor promotie is standaard UTZ gecertificeerd.

Een Cyber medewerker zwom mee met de City Swim Zwolle 2015 voor Tegenkracht. Cyber sponsorde.