Marcel Aarnink, het nieuwe gezicht van Cyber Advies

Met ingang van 1 januari 2021 is Marcel Aarnink de nieuwe directeur van Cyber Advies. Samen met zijn collega’s wil hij het adviesonderdeel van Cyber verder ontwikkelen en de ingeslagen weg naar ‘waardegestuurd beheer’ verder uitbouwen. “Het bouwen aan de toekomst van Cyber geeft me veel voldoening en energie!”

Met de overstap van senior adviseur naar directeur, richt Marcel Aarnink zich de komende tijd vooral op het doorontwikkelen van de organisatie binnen Cyber Advies. Tegelijkertijd doen de eigenaren Sjaak van der Vlies en Frans Bouman een stapje terug. “Zij blijven aan het roer staan van de Cyber-groep – waar Cyber Advies onder valt – en blijven voorlopig ook nog volop actief in de projecten. Qua aansturing doen ze alleen een stapje terug.”

Marcel is erg enthousiast over zijn nieuwe rol binnen Cyber. “Ik vind het leuk om lijnen uit te zetten en een visie te ontwikkelen. Zeker in een tijd waarin (het beheer van) de fysieke leefomgeving enorm in ontwikkeling is en aan belang wint. Corona heeft die verandering nog meer versneld; we zijn de openbare ruimte nóg meer gaan waarderen. Het voelt als een enorm voorrecht om hier met een professioneel en veelzijdig team aan bij te mogen dragen. Het bouwen aan de toekomst van beheer en aan de doorontwikkeling van Cyber, geeft me veel voldoening en energie!”

Waardevolle rol
Volgens Marcel beweegt Cyber zich steeds meer richting integraal beheer, gericht op de totale leefomgeving. “We nemen niet alleen technische zaken onder handen, maar zoeken bijvoorbeeld ook oplossingen voor organisatie- en beleidsvraagstukken en de maatschappelijke processen die daaraan verbonden zijn. Onze kracht ligt in de driehoek beleid, organisatie en financiële middelen. Die koers hebben we de afgelopen jaren ingezet en dat is ook écht ons handelsmerk geworden.”

Daarnaast vindt hij het belangrijk dat klanten nóg beter weten wie Cyber is en waar het bedrijf voor staat. “De ontwikkeling van beheer op basis van kwaliteit naar ‘waardegestuurd beheer’, is een hele belangrijke ontwikkeling. We willen daarin voorop lopen. Beheer op basis van maatschappelijke waarden en het verbinden met andere disciplines wordt van steeds groter belang. Cyber kan en wil daarin een waardevolle rol spelen; wij hebben daar onze mensen, aanpak en instrumenten voor.”

Ontwikkelen in de breedte
Daarnaast hoopt Marcel het Cyber-team dit jaar met een aantal goede, ervaren mensen uit te kunnen breiden, met name op het gebied van beleid en organisatie. “Zodat we ons vooral ook in de breedte kunnen ontwikkelen en Cyber klaar kunnen maken voor de toekomst.”

Hij is daarbij van mening dat Cyber meer van zichzelf mag laten horen. “We mogen nog wel duidelijker laten horen en zien wie we zijn en waar we goed in zijn. We zijn relatief klein, maar daardoor flexibel en wendbaar. Ook voelen we ons enorm betrokken bij en verbonden met onze klanten en hun opgaven. Klanten vertellen ons ook dat ze blij zijn met ons maatwerk en dat we goed mensen en partijen kunnen verbinden. We gaan ver om onze klanten te helpen; dat moeten we écht zien te borgen.”

Ook wijst hij op het grote netwerk van Cyber. “Doordat we samenwerken met andere bureaus en ZZP’ers, kunnen we hele grote, maar ook specialistische vraagstukken oppakken. Ik zou het daarom heel mooi vinden als Cyber wordt gezien als een toonaangevend en onderscheidend adviesbureau, dat je kunt inschakelen bij maatschappelijke opgaven in de fysieke leefomgeving. Daar ga ik me de komende tijd in ieder geval actief voor inzetten!”

Frans Bouwman en Sjaak van der Vlies:
‘Als eigenaren en tevens 60-plussers zijn wij blij te zien dat Marcel een gedreven en gepassioneerd mens is. Wij hebben er vertrouwen in dat hij Cyber Advies de toekomst in kan brengen!’