Praktijkmiddag beeldkwaliteit 2019

Beeldgericht beheer: blijf nadenken!

Beeldkwaliteit heeft zijn voordelen, maar zeker ook zijn beperkingen. Beeldgericht beheer helpt om te sturen op het schoon en heel houden van de buitenruimte, maar er zijn nog vele andere beleidsdoelen waar u op kunt sturen, en er blijven altijd praktische zaken waar u over na moet denken. Op deze Praktijkmiddag Beeldkwaliteit laten wij u zien dat je bij beeldgericht beheer altijd nog je eigen verstand moet blijven gebruiken, zowel op strategisch niveau als op tactisch en operationeel niveau.

Sprekers uit de dagelijkse praktijk (Koninklijke Ginkel Groep, IPC Groen ruimte, gemeente Utrecht, gemeente Bodegraven-Reeuwijk en nog veel meer) vertellen over hun ervaringen met beeldkwaliteit én hun kritische kanttekeningen. Zij dagen u uit om na te denken over de volgende stellingen:

  • Beeldkwaliteit draagt bij aan minstens 10 maatschappelijke waarden!
  • Vakmanschap is belangrijker dan beeldkwaliteit!
  • Beeldkwaliteit is niet geschikt voor het verbeteren van biodiversiteit!
  • Assetmanagement helpt om je beeldgericht beheer goed te organiseren!
  • Je kan veel meer leren uit al die duizenden beeldkwaliteitsmetingen!
  • Tevreden bewoners vragen meer dan een hoge beeldkwaliteit!
  • En nog vele andere zaken…

De programmacommissie heeft hierover al felle discussies gevoerd. Als dat een voorbode is, dan mogen wij ons verheugen op een levendige praktijkmiddag met stevige discussies om de beeldsystematiek eens kritisch onder de loep te nemen. Doet u mee?

Datum: 30 juni 2019
Tijd: 12.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven

Meld u aan!

Cyber gastheer van de Praktijkmiddag

‘In 2019 bestaat ons adviesbureau 25 jaar. Dat vieren wij graag samen met u! Als partner van CROW Levende Stad vinden wij het daarom leuk om uw gastheer te mogen zijn voor de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit. Op 13 juni heten wij u welkom in het Evertshuis in Bodegraven, op loopafstand van ons kantoor.

Vanaf het allereerste begin zijn wij betrokken geweest bij de CROW-beeldsystematiek. Het doel is altijd geweest om een beter communicatiemiddel te hebben voor het beheer van de openbare ruimte. En dat is gelukt! De beeldmeetlatten zijn zó duidelijk dat je bijna zou denken dat alles voor zich spreekt, en dat je verder nergens meer over na hoeft te denken. Niets is minder waar: goed beheren is heel wat meer dan het afgesproken beeldkwaliteitsniveau bereiken! Af en toe schiet de toepassing van de beeldsystematiek dan ook zijn doel voorbij.

Samen met het CROW hebben wij een intrigerend programma samengesteld waaruit duidelijk wordt dat er ook bij beeldgericht beheer nog veel komt kijken. Graag nodig ik u uit om met de sprekers hierover de discussie aan te gaan.’
– Sjaak van der Vlies – directeur Cyber Adviseurs

Klik hier om u aan te melden (aanmelding gesloten)