Twee merken die elkaar versterken

Grip op beheerachterstand met Cyber

In het recreatiegebied van ‘Spaarnwoude Oud’ is op een aantal beheeronderdelen een achterstand ontstaan. Voor dit recreatiegebied berekende Cyber samen met iFocus de ontstane achterstand en zorgde ervoor dat zij meer grip kregen op het beheerproces.

Recreatiegebied ‘Spaarnwoude Oud’ is een intensief gebruikt recreatiegebied tussen Amsterdam en Haarlem, waar in de loop der jaren een beheerachterstand is ontstaan. Cyber berekende deze achterstand en bracht samen met iFocus de huidige kwaliteit van de locaties aan de hand van een nulmeting in beeld.

Slimme combinatie
Eerder al maakte het recreatieschap gebruik van Impact online© voor de berekening van de benodigde middelen voor zowel het dagelijks als groot onderhoud, en voor de vervanging van elementen in het gebied. Door een slimme combinatie van werkzaamheden en de inzet van een eenmalig extra budget zijn de achterstanden deels weggewerkt. Daarnaast is structureel budget verhoogd om het beheer op het niveau te brengen/behouden.

Als gevolg door een tekort van middelen is het groot onderhoud uitgesteld en ligt het niet in de lijn der verwachting dat de achterstand lineair kan worden ingelopen. Door het monitoren van de benodigde middelen en de bijbehorende kosten, en het in beeld brengen van de huidige beheerkwaliteit, krijgt het recreatieschap weer grip op het beheerproces.

Meer recreatiegebieden
Voor de andere recreatiegebieden van Recreatie Noord-Holland – Spaarnwoude Nieuw, Groengebied Amstelland, Twiske-Waterland, Geestmerambacht en Alkmaarder- en Uitgeestermeer – gaat Cyber met iFocus het beheer in beeld brengen. In deze gebieden zijn geen achterstanden.

Kaart recreatiegebieden

Wilt u ook weten wat de adviseurs van Cyber voor u kunnen betekenen en berekenen. Neemt u dan contact met ons op via Bart Rutten 06 – 52021864

Op de hoogte blijven van nieuws en projecten? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.